KORINTTI
LIPUT MYYNNISSÄ TÄÄLLÄ


"Musikaalin jälkeen olo oli sanaton, mutta samalla inspiroitunut, niin upea kokemus Korintti oli!" - "Kaiken kaikkiaan koen, että Korintti on suurten näyttämöiden musikaali! -Katja Koivistoinen, Suomen Viikkolehti 13.11.2023
"Energiaa, innokkuutta ja vauhtia ei tekijöiltä puuttunut, kun kolme vuotta valmisteltu teos tuotiin vihdoin suuren yleisön eteen puoliammattilaisen musiikkiteatteriryhmä Valkian toimesta." -"Juonesta ei puutu yllättäviä käänteitä, vaan kyse on vauhdikkaasta seikkailukertomuksesta." - Onni Haapala, Ristinvoitto 15.11.2023

Korintti on upouusi kotimainen kokoillan musikaali, jonka on säveltänyt Johanna Särkkälä, kirjoittanut Sirkku Hoikkala ja jonka ohjaa Janne-Tapani Simola Saarenketo. Teos on täynnä mukaansatempaavaa etnopop-henkistä musikaalimusiikkia, tanssia ja värikkäitä roolihahmoja. Korintissa tuoksuvat suolainen merituuli, tuliset mausteet, salaperäisten mysteerien suitsukkeet ja yhdessä jaettu leipä ja viini.

Tarina vie katsojan mukanaan värikkääseen ja monikulttuuriseen muinaisen Korintin satamakaupunkiin seuraamaan kristinuskon varhaisia hetkiä. Teos käsittelee vahvasti TOIVON kysymystä. Elämme tänään ajassa, jossa usko ihmisten kykyyn elää rauhassa rinnakkain on romahtanut Ukrainan sodan seurauksena. Mikä on avain siihen, että ihmiset pystyvät elämään yhdessä, erilaisina ja toisiaan kunnioittaen? Teos ei epäröi haastaa katsojaa. Rakenna siltoja - rakenna toivoa!

Musiikkiteatteri Valkia on viisi vuotta sitten perustettu puoliammatillinen työryhmä. Korintissa soittaa viisihenkinen bändi, laulaa musikaalikuoro ja näyttämöllä on 16-henkinen ensemble. Musiikkiteatteri Valkian edellinen tuotanto, musikaali Simon Kyreneläinen, sai erinomaiset arviot sekä katsojilta, että kriitikoilta ja sitä esitettiin pandemian vastoinkäymisistä huolimatta eri puolilla Suomea. Nyt Korintti on mukana Tampereen seurakuntien Toivon teemavuoden ohjelmistossa, sekä keväällä 2024 Kirkon juhlien huikeassa ohjelmakattauksessa! Teos sopii kaikille katsojille riippumatta kuuluuko kirkkoon tai mitä ajattelee maailmasta.

Pääkumppanimme on Radio Dei!! Kiitos yhteistyöstä! 

HUOM: Ikäsuositus on 12 vuotta. Nuoremmat katsojat saliin vain tutun aikuisen mukana ja vanhempien arvioinnin perusteella.


Teoksesta julkaistiin syksyllä 2021 neljän kappaleen EP. Laulujen taustoista ja roolihenkilöistä voit lukea lisää täältä.

Tervetuloa mukaan seikkailuun!

.

.

.

.

.

.


TYÖRYHMÄ

Säveltäjä Johanna Särkkälä

Käsikirjoittaja Sirkku Hoikkala

Ohjaaja Janne-Tapani Simola Saarenketo

Kuoronjohtaja ja lauluvalmentaja Johanna Särkkälä

Koreografi Anna Laakkonen ja Sirkku Hoikkala

Puvustaja Heidi Laamanen

Lavastaja Tero Alhqvist ja Janne-Tapani Simola Saarenketo

Maskeeraussuunnittelu Nenna Saarenketo / Studio LUX Sahalahti

Valo- ja äänisuunnittelu Juhani Virtanen / Viraudio ja Leevi Mustikkamaa / Mustikkaproduction

Valokuvat Elina Rautio / Studio Lonka ja Anni Kiiski

Logo Kirsi-Klaudia Kangas


.

.

.

.

.

.

.

.


Tarvitsemme tukeasi!

Tule mukaan seikkailuun kohti Korinttia! 

Voit tukea meitä yksityishenkilönä tai yrityskumppanina. Voit myös tiedustella teoksen varaamista esiintymään syksystä 2023 alkaen. Olethan meihin rohkeasti yhteydessä: musiikkiteatterivalkia@gmail.com


.

.

.

.

.

.

.