MUSIKAALI SIMON KYRENELÄINEN

Syksyn 2021 esityskalenteri on julkaistu! 

KURKKAA TÄÄLTÄ

KIITOS MEITÄ MESENAATTIKAMPANJASSA TUKENEILLE! Kiitos: Lauri Kamppari, Heli Lehtimäki, Tuija Mäki-Laurila, Henna Nieminen, Miika Hämäläinen! Kiitos myös muille mesenaateillemme. :-) 

Lasse Heikkilän upea musikaali Simon Kyreneläinen

Rakastettu klassikkomusikaali juhlii 30-vuotista historiaansa uuden käsikirjoituksen voimin.

Juudean provinssi Rooman valtakunnassa AD 32. Painajaisia näkevä muukalainen etsii apua juutalaisilta suuren pääsiäisvaelluksen aikaan ja tapaa pienen seurueen poikkeuksellisesta rakkaudesta ja oikeudenmukaisuudesta opettavan rabbin seuraajia. He odottavat Kuninkaansa nousevan valtaistuimelle hetkenä minä hyvänsä, mutta meneekö kaikki, kuten he haaveilevat?

Musikaali Simon Kyreneläinen kuvaa sitä historian hetkeä, jona kristittyjen tuntema pääsiäinen sai alkunsa. 

Päärooleissa loistavat Johanna Särkkälä ja Janne-Tapani Simola. Upeassa esiintyjäkaartissa on vierailemassa myös Piritta Poutala. Musiikista vastaa 13-henkinen orkesteri kapellimestarinaan Teemu Hämäläinen.

TYÖRYHMÄ  Säveltäjä: Lasse Heikkilä  / Käsikirjoittaja ja ohjaaja: Sirkku Hoikkala / Kapellimestari: Teemu Hämäläinen / Kuoronjohtaja ja apuohjaaja: Janne-Tapani Simola / Laulujen ohjaaja: Dóra Lucáks / Laulunopettajat: Marianne Salminen ja Johanna Särkkälä / Koreografi: Anna Laakkonen / Lavasteiden suunnittelija: Tapio Rantanen / Lavasteiden toteutus: Tapio Rantanen ja Tero Ahlqvist / Puvustaja: Heidi Laamanen / Maskeeraaja: Nenna Saarenketo / Valot: Joni Mattila / Ääni: Juhani Virtanen / Valokuvat: Pertti Kärki (Studio Kärki) sekä Olavi Rautio (Studio Lonka) Kuvien muokkaus, juliste ja käsiohjelma: Olavi Rautio (Studio Lonka) / Kotka-logo: Kirsi-Klaudia Kangas

Haluamme taata turvallisen musikaalikokemuksen kaikille osallistujille. Noudatamme Valtioneuvoston ohjeistoa tapahtumien turvallisesta järjestämisestä ja olemme laatineet ohjeet esityksiemme osallistujille. Lue lisää.

Uusimmat kirjoitukset työryhmän blogissa

Tervetuloa kurkkaamaan teoksen tekijöiden mietteitä ja taustaa! :-)
 

Maria saattaa olla musikaalipuolella kaikkein yleisin naispäähenkilön nimi. Mieleen nousevat ainakin West Side Story ja Sound of Music. Meilläpä heitä on roolivalikoimassa enemmänkin! :-) Nyt esittelemme heistä yhden.

Musikaalin nimihahmo on todellinen historian henkilö. Hänet mainitaan Raamatussa hyvin lyhyesti ja ikäänkuin ohikiitävänä sivuhenkilönä, mutta hyvin ainutlaatuisessa tilanteessa ja tehtävässä. Kun Rabbi Jeesus Nasaretissa oli tuomittu ristiinnaulittavaksi ja uupui ristinsä alle matkalla teloituspaikalle, roomalaiset vetivät tapahtumaa seuraavasta...

Avaamme tähän lähitulevaisuudessa blogin, jossa tiimin jäsenet kertovat mietteitään musiikkiteatterin tekemisestä ja taustoittavat teosta.