TILAA KORINTTI 

-MUSIKAALIN  EP-LEVY
Levyn avauskappale Tää on mun kaupunkini vie kuulijan satamakaupungin raikkaaseen aamuun. Musikaalin kaksi päähenkilöä; eteläiseen satamaan Efesosta saapunut Apollos ja pohjoiseen satamaan saapunut roomalaisen yläluokkaisen perheen tytär Cassia hengittävät tahoillaan suolaista merituulta ja elävät hetkessä.


Matka jatkuu toisen kappaleen kautta iltaan, kun joukko uuden uskonyhteisön jäseniä on kokoontunut Kloen kotiin murtamaan leipää ja viettämään iloista - vähän riehakastakin - yhteyden juhlaa. Miehet, naiset, orjat ja vapaat tanssivat yhdessä. Illan huipentaa Priscillan pitämä opetus, Maan mahtavat.


Kolmannessa laulussa, Olen olemassa minäkin kohtaamme Emman. Hänet on vain joitakin vuosia aiemmin ryöstetty kotiseudultaan Germaniasta ja raahattu Korintin orjamarkkinoille kauppatavaraksi. Millainen on mielenmaisema ihmisellä, jonka elämä on myyty toisen omistukseen? Miten hän kokoaa itsensä päivästä toiseen, mistä hän saa voimaa?


Levyn viimeinen kappale on omintakeinen rakkauslaulu. Aquila ja Prisca ovat aviopari, joka jakaa paitsi saman käsityöläisammatin, myös palavan mielenkiinnon Pyhien Tekstien tutkimiseen ja opettamiseen. 2000 vuotta sitten ei välttämättä ollut ihan yksinkertaista naiselle olla niinkin miehisessä ympäristössä kuin opettajana. Taivaan valtakunnassa lauletaan paitsi vuosien mittaan vahvistuneesta (ja hieman söpöisestä) rakkaudesta, myös siitä näkymättömästä todellisuudesta, joka on kristittyjen keskuudessa ja luo sisäisestä muutoksesta käsin tasa-arvoa, yhteyttä ja rakkautta kaikkiin niihin ryhmiin, jotka ennen olivat erillään toisistaan.