Tervetuloa Musiikkiteatteri Valkian kotisivuille! Olemme vuonna 2018 perustettu ryhmä, jossa näyttämötaide- ja musiikkialojen ammattilaiset, opiskelijat ja sitoutuneet harrastajat työskentelevät yhdessä.

Tule mukaan uuteen kuoroon!

Juuri SINÄ voit hakea mukaan musikaalien maailmaan ja meidän perheeseen! :-)


Haluatko kehittyä laulutaidossa ja tulla mukaan lämminhenkiseen ja kannustavaan tiimiin? Musiikkiteatteri Valkia perustaa syksyllä 2021 uuden kuoron! Kutsumme sinut hakemaan siihen mukaan!

Kuoroa ohjaa musiikkipedagogi, laulaja ja säveltäjä Johanna Särkkälä. Johanna on taitava ja sydämellinen laulunopettaja, jolla on osaamista viedä ketä vain pidemmälle laulutaidossaan ja tulkinnassaan.

Kuoro harjoittelee upouuden musikaalin kantaesitystä kohti. Matkan varrella on mahdollisuus tulla mukaan musikaalin Simon Kyreneläinen käynnissä olevaan esityskauteen. Tarjoamme siis uniikin mahdollisuuden tulla mukaan musikaalien maailmaan ja kokemaan aivan uuden teoksen syntyprosessi!

Kuorossa on tarkoitus keskittyä vain laulamiseen. Mutta jos ajan mittaan varvasta alkaa vipsuttaa, on mahdollista tulla mukaan myös näyttämöryhmään harjoittelemaan laulamisen lisäksi näyttelemistä ja tanssimista. Tätä ei kuitenkaan edellytetä, vaan voit rauhassa keskittyä laulamiseen.

Mitä odotamme sinulta?

Sinulla voi jo olla kokemusta laulamisesta tai sitten ei ole.  :-)

Odotamme ennen kaikkea halua kehittyä ja sitoutua rakentavaan, kannustavaan, tiimityöhön. Kuoron ja musiikkiteatterin voima on yhteistyössä, jonka kautta kerrotaan tarinoita. Jos haluat olla suuri yksinäinen tähti, voi olla, ettei työtapamme toimi sinulle. Yksittäiset tähtihetket saattavat haalistua yleisön mielessä ajan kanssa, mutta sisäistä maailmaa koskettanut tarina voi muuttaa ihmistä pysyvästi. Tutustu huolella Valkian periaatteisiin, jotka ovat tällä sivulla hieman alempana.

Kuoroon tullaan henkilökohtaisen haastattelun ja laulukokeen kautta. Laulukokeessa on kaksi laulua: toisen voit valita itse ja toinen on laulu musikaalista "Simon Kyreneläinen", johon saat meiltä nuotit ja ohjeet. Oman laulusi pyydämme laulamaan ilman säestystä ja Simon Kyreneläisen lauluun saat meiltä pianosäestyksen.  Huomaathan, että sinun ei tarvitse olla solistitasolla eikä mitenkään "täydellinen". Haluamme kuulla miten juuri sinä laulat ja missä kohtaa olet laulumatkallasi juuri nyt.

Kuoroon haetaan kaikkia äänialoja.

Mukaan tulevan on oltava täysi ikäinen. Yläikärajaa ei ole.

Käytännöllisiä kysymyksiä

Kustannukset ovat Musiikkiteatteri Valkian kannatusmaksu 50e/vuosi (50e syyskausi ja 50e koko 2022).

Harjoitukset ovat Tampereella ja mahdolliset esitykset sovitaan aina erikseen.

Kausi käynnistyy elokuussa 2021.

Kiinnostuitko?

Jos kiinnostuit, voit kysyä lisää suoraan Johannalta johanna.sarkkala(a)gmail.com

Jos haluat hakea mukaan, täytä tämä kaavake: KAAVAKE TÄÄLLÄ

Kutsumme kaikki hakeneet juttelemaan ja laulamaan pääsykokeeseen yhdessä kanssamme!

Hakuaika umpeutuu pe 11.6.2021.

Olemme yhteydessä kaikkiin hakeneisiin viimeistään sen jälkeen!

Tervetuloa rohkeasti mukaan! 😊


Ohjelmistossa nyt:

VALKIAN PERIAATTEET


Valkiassa työskentelee ammattilaisia, alan opiskelijoita ja sitoutuneita harrastajia. Kaikki kunnioittavat tasa-arvoisesti toisiaan ja pyrkivät oppimaan toisiltaan. Kannukset ansaitaan tekemällä ja kehittymällä.


Valkiassa on turvallista. Emme hyväksy kiusaamista tai häirintää missään muodossa. Valkia myös kouluttaa jäseniään turvallisuudesta, ja rohkaisee ottamaan jo varhaisessa vaiheessa esiin asioita, jotka eivät toimintatavoissa tunnu hyvältä. Olemme toiminnassamme läpinäkyviä ja avoimia.


Kiinnitämme tietoisesti huomiota 50/50 -periaatteeseen. Se tarkoittaa, että miehiä ja naisia pyritään ottamaan eri vastuutehtäviin ja heille kirjoitetaan roolihahmoja saman verran. Palkkatasa-arvo kuuluu asiaan.


Tiedostamme kulttuurisen omimisen vaaran. Se on läsnä, kun työstämme esimerkiksi Raamatun kertomuksia, jotka kertovat ihan toisesta etnisestä viiteryhmästä. Pyrimme olemaan kunnioittavia ja punnitsemaan kulttuurisia seurauksia.


Haluamme olla mukana rakentamassa suomalaista näyttämötaidemaailmaa osallistumalla keskusteluun ja tukemalla tärkeitä ja ajankohtaisia aiheita (kuten kaikki yllä luetellut).


Valkia on kristillinen musiikkiteatteri. Se tarkoittaa, että suhtaudumme kunnioittavasti kristilliseen uskontunnustukseen, mikä heijastuu myös teoksiemme maailmankuvaan. Kristillisyys antaa meille iloa ja voimaa, mutta myös muistuttaa meitä ihmisyydestämme haastaen meitä kultaisella periaatteella "tee toisille kuten haluaisit itsellesi tehtävän". Valkia ei ole sitoutunut mihinkään yksittäiseen kirkkokuntaan tai järjestöön, eikä se edellytä yhteistyötahoilta kristillistä maailmankuvaa. Teemmekin mielellämme yhteistyötä monenlaisten tahojen kanssa.

Seuraa meitä somessa!